Home / Evenimente / Un membru NASA invitat de Departamentul de Geologie

Un membru NASA invitat de Departamentul de Geologie

# INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Pe 20 mai 2016, ora 18:00, în Aula BCU, Departamentul de Geologie îl are ca invitat pe prof. dr. Juergen Schieber de la Universitatea Indiana (Bloomington), director al IU Shale Research Lab, care va ține conferința cu titlul “The Journey of Curiosity throught the Stratigraphy of Gale Crater, Mars – Roving 3.8 billion years back into the past at a snail’s pace”.

Juergen Schieber, profesor de sedimentologie, este membru al echipei științifice NASA (Mars Science Lab) care explorează stratigrafia Craterului Gale de pe Planeta Marte cu ajutorul Roverului Curiosity (http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/index.html).  Domnia sa analizează imaginile preluate de o camera foto montată pe unul dintre brațele robotice ale Roverului Curiosity. Camera foto, numită MAHLI (Mars Hand Lens Imager; http://mars.nasa.gov/msl/mission/instruments/cameras/mahli), este echivalentul lupei geologice, al doilea instrument ca importanță, după ciocan, pe care orice geolog îl utilizează pentru studiul rocilor din teren. La construcția acestei camere foto, profesorul Schieber a avut o contribuție majoră.

Profesorul Schieber este coautor al mai multor lucrări ce au ca subiect rezultatele obținute în cadrul acestui important program de explorare a Planetei Marte.

Persoană de contact: Prof. dr. Crina Miclăuș, miclaus@uaic.ro

Curiosity

Download >>> 13_mars.pdf (PDF, 1.11MB)