Home / Evenimente / Studenții Departamentului de Geologie premiați la Simpozionul național al studenților geologi

Studenții Departamentului de Geologie premiați la Simpozionul național al studenților geologi

Cea de-a XVIII – a ediție a Simpozionului Național al Studenților Geologi a fost organizată de către Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Cluj Student Chapter of AAPG.

La evenimentul ce s-a desfășurat în perioada 4-7 mai 2017 în Centrul de practică Baru Mare a UBB Cluj s-au înscris 74 de studenți cu 42 de lucrări încadrate în 4 secțiuni științifice.

Delegația Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a fost formată din 8 studenți ai Departamentului de Geologie de la specializările Inginerie Geologică și Geochimia Mediului.

Sergiu Loghin (masterand, an II), Marian Turea și Nicoleta Țuțui, studenți în anul II, Specializarea Inginerie Geologică, coordonați de prof. univ. dr. Crina Miclăuș și asist. dr. Anca Seserman au obținut PREMIUL I la secțiunea Postere.

Ana-Maria Panaite, studentă în anul III, Specializarea Inginerie Geologică, coordonată de către șef lucr. dr. Buzatu Andrei, a obținut PREMIUL II la secțiunea Cristalografie, Mineralogie Geochimie, Metalogenie și Zăcăminte Metalifere.

Alexandra Iosob (anul III) și Theodor Răucescu (anul II), specializarea Inginerie Geologică, coordonați de prof univ. Mihai Șaramet și șef lucr. dr. Ciprian Chelariu au obținut PREMIUL III la secțiunea Postere.

Sesiunea de comunicări științifice a fost urmată de o aplicație practică de teren în zona Pui-Hațeg din cadrul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

Simpozionul Național al Studenților Geologi este un eveniment anual ce se desfășoară prin rotație la una din universitățile cu tradiție în acest domeniu: Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Tags: ,